Locomotion bnr. 3

Stationsstraat
8
8331 GK,
Steenwijk
€ 0,- v.o.n
114 m2
2 slaapkamer(s)

Op loopafstand van het historische centrum van Steenwijk, worden 5 zeer ruime levensloopbestendige appartementen gerealiseerd. Luxe, comfort en veiligheid zijn enkele kernwoorden, alsook sociale cohesie en aandacht voor elkaar. De naam van het nieuw te bouwen complex verwijst naar de discotheek ‘Locomotion’ die jarenlang gevestigd was op deze            centrum locatie in Steenwijk.

Het plan
Het plan voorziet in 5 ruime appartementen allen voorzien van drie kamers. Het ontwerp is een combinatie van modern en klassieke-architectuur. Op de begane grond is de centrale entree naar de appartementen. Met de lift en een prachtige trap zijn de eerste en tweede verdieping te bereiken. Op de begane grond zijn 4 overdekte parkeerplaatsen en 4 bergingen gesitueerd. 1 parkeerplaats en 1 berging zijn gesitueerd buiten het appartementencomplex.

Op de eerste verdieping aan de achterzijde is bouwnummer 3 gelegen. Bouwnummer 3 heeft een vloeroppervlak van 114 m², bestaande uit een ruime living van circa 67 m² met een dakterras van 8 m². Het appartement is vloer verwarmd en drempelloos, waardoor het gelijk levensloopgeschikt is. Dit appartement heeft een eigen parkeerplaats en berging gelegen op de begane grond van het appartement complex. Het appartement is prachtig gelegen aan de Stationsstraat met uitzicht over de winkelstraat van Steenwijk.

Het ontwerp
De architectuur van Locomotion is klassiek, modern, eigentijds, heeft allure en is gebaseerd op het “Nieuwe Bouwen”.  Het klassieke bouwdeel aan de straatzijde zal opgetrokken worden uit metselwerk, halfsteensverband en onderbroken worden door van stucwerk voorziene witte penanten. Het achterste bouwdeel zal een combinatie worden van wit stucwerk en hout aan de bergingszijde. Om een natuurlijke overgang naar het straatniveau van de Stationsstraat te krijgen heeft de voorzijde een klassiek karakter zoals de vele andere prachtige panden in deze straat.

Duurzaam en klimaatvriendelijk
Locomotion wordt uiteraard gasloos uitgevoerd. Het verwarmings- en koelingssysteem wordt individueel uitgevoerd door middel van een lucht-water warmtepompsysteem. Elk appartement kan daardoor naar eigen behoefte de gewenste temperatuur bepalen. Het dakoppervlak wordt optimaal gebruikt voor de opwekking van energie door het gebruik van zonnepanelen. Ook worden hier de buitenunits van de warmtepompen (uit het zicht vanaf straat) geplaatst. Daarnaast zijn slimme keuzes gemaakt in materialen, glas- en gevelisolatiewaarden om het gebruik van energie zoveel mogelijk te beperken. Duurzaam, gezond en milieuvriendelijk!

Bekijk de volledige omschrijving

Bereikbaarheid                                                                                                                        De stad Steenwijk is gunstig gelegen qua verkeersaders. Steenwijk heeft 3 afritten aan de A32: Steenwijk-Zuid, Steenwijk en Steenwijk-Noord. Ook lopen de provinciale wegen N333 en de N334 van en naar Steenwijk. Steenwijk heeft ook een eigen rondweg die ervoor zorgt dat zowel het zuiden en het westen van de stad goed bereikbaar zijn vanaf de A32. Station Steenwijk is een spoorwegstation aan de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle. Alle reizigerstreinen stoppen op dit station. Voor het station ligt een busstation. Er zijn diverse busverbindingen richting omliggende plaatsen.

Ligging                                                                                                                                    Steenwijk ligt in de kop van Overijssel en telt bijna 25.000 inwoners. Steenwijk is een stad van verhalen. Steenwijk is ook de stad van de kunst en de architectuur. De gezellige winkelstraten voeren langs monumenten die herinneren aan een verleden vol strijdgeweld. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Sint Clemenstoren, met zijn hoogte van 87 meter de veertiende hoogste kerktoren van Nederland.

Contrastrijk is ook de omgeving van Vestingstad Steenwijk: van een Limburgs aandoend heuvellandschap tot de magische meren en moerassen van Weerribben en Wieden.

Kenmerken

Overdracht

Status
Binnenkort in verkoop
Koopsom
€ 0 v.o.n.

Bouw

Soort object
3 kamer appartement
Type object
Appartement

Oppervlakten en inhoud

Woonopp.
114 m2
Perceelopp.
m2
Inhoud
m3
Kamer(s)
3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
1

Buitenruimte

Type
Totale opp.
8 m2

Opslag

Type
Inpandige berging
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Garage

Type
Garage met carport
Oppervlakte
m2
Isolatie

Parkeren

Capaciteit
1
Faciliteiten
Op eigen terrein

Dak

Type
Samengesteld dak
Materiaal dak
Pannen, Bitumineuze dakbedekking

Overig

Ligging
Uitzicht
Stad
Meer kenmerken

Onze nieuwbouw projecten

Foto de Kaghe Espel
De Kaghe - 5 woningen
8311 BZ
Espel
De Kaghe
14-18
€ 0,-
68 m2
- 111 m2
5
Woonhuizen
Foto de Kaghe Espel
De Kaghe 13 app.
8311 BZ
Espel
De Kaghe 1-13
€ 0,-
64 m2
- 97 m2
13
Appartementen
2
Stiepe Staete
8313 AA
Rutten
Venelaan
1
Vanaf
€ 189.000,-
tot
€ 385.000,-
46 m2
- 95 m2
21
Appartementen

Plattegrond

Locomotion bnr. 3

Klik op het plattegrond om deze te vergroten

Locomotion bnr. 3

Klik op tekening om deze te vergroten